Založ si blog

O premiérovej finančnej rezerve

Sobota sa blíži, voľby sú za dverami. Zo všetkých strán počúvame o najrozmanitejších škandáloch, či kauzách týkajúcich sa politkov. Osobne som presvedčený, že aj takýto „boj“ by mal byť vedený čestne a korektne. Avšak to, čo predvádza slovenská opozícia spoločne s podaktorými médiami je opovrhnutia hodné.

To, že predostierajú vyfabulované nahrávky, listy, kauzy o financovaní … by som ešte celkom pochopil. Musia totižto reagovať na nevyvrátiteľné fakty o financovaní SDKU-DS. Netvrdím však, že kroky opozície sú v týchto prípadoch korektné a na plnej čiare to osobne odsudzujem. Nepochopiteľnými bludmi sú však pre moju osobu útoky zo strany opozície týkajúce sa finančnej rezervy predsedu vlády SR.

Naposledy poukázala opozícia na príspevok premiéra pre viacnásobnú majsterku sveta. Nezabudla uviesť, že reprezantantka Slovenska príspevok dostala a že rodina zmietajúca sa v ťažkostiach príspevok od premiéra nedostala. Nezabudli uviesť, že premiér celú rezervu minul. Vážení, uveďme to na pravú mieru!

Rezerva predsedu vlády slúži na širokú škálu možnej podpory. Nevidím preto nič zlé na tom, že premiér Fico podporil finančnou čiastkou ženu, ktorá našu krajinu vynikajúco reprezetnuje už len tým, že je viacnásobnou majsterkou sveta. Našej malej krajine tak robí dobré meno a prispieva k tomu, že o Slovensku je vo svete počuť. Je niečo zlé na tom, že za svoju tvrdú drinu a vynikajúce výsledky dostala odmenu, resp. určitú formu dotácie na svoju športovú činnosť? Kto má odmeniť za reprezentovanie krajiny vo svete jedinca, či skupinu, ak nie samotná krajina, resp. jeje predstavitelia?

Informácia o tom, ktorá mala byť opozitom voči spomínanej športovkyni, sa týkala rodiny, ktorá mala ťažkosti a žiadala o pomoc na tom istom mieste. Opozícia tvrdila, že pomoci sa nedočkala. Tento vymeslený blud jednoznačne degradoval premiér vo včerajšej diskusnej relácii, keď na kamery ukázal dokument vyracajúci toto klamstvo, resp. doklad o finančnej podpore tejto rodine. Vážení, toto má byť korektná kampaň zo strany opozície podporovaná najmä denníkom SME?

Polovica rezervy predsedu vlády je stále k dispozícii, aj keď Iveta Radičová vehementne tvrdí, že tomu tak nie je. Priatelia, som presvedčený, že premiér má lepší prehľad o stave účtu rezervy, ktorý je k dispozícii, ako opozičná líderka. Nezmysli zo strany Radičovej sú naozaj úbohé.

Tieto smiešne záležitosti sa stali „top témou“. Toto má byť zaujímavé pre voliča? Toto je dôležité? Sú tak veľmi dôležité klamstvá opozície, ktoré sa dajú jednoznačne degradovať, že sa nimi zaoberajú médiá? Ak majú byť tieto praktiky zbraňou v rukách opozície, modlime sa, aby sa sobotňajšie voľby stali pre podaktoré opozičné strany absolútnym fiaskom. Túžba po moci je totižto veľká a zdá sa mi, že niektorým opozičným politikom úplne zatienila aj to málo rozumu… .

.týždeň

02.06.2010

Na slovenskej mediálnej scéne existuje množstvo periodík, ktoré sa venujú najrozmanitejším témam. Od záhradkárčenia, cez voľnočasové aktivity, až po politiku. Politická tématika je najmä v týchto dňoch veľmi sledovaná. Pravda, SME, Hospodárske noviny, … .týždeň. Posledne menované periodikum sa predsa len do určitej miery odlišuje od svojich [...]

Farizej Sulík

27.05.2010

Som neskutočne zvedavý, akým spôsobom zareagujú občania na informácie, ktoré boli dnes prednesené verejnosti. Skutočne sa teším na to, ako sa bude Richard Sulík pretvarovať pred kamerami, keď bude vyvracať fakty o jeho kšeftoch ešte z roku 2005. Milí voliči SaS, dovoľte mi, aby som Vám predstavil praktiky predsedu strany, ktorý hlása heslá o čistote verejného života a [...]

Pán Orbán, ako ďalej?

26.05.2010

Táto otázka je celkom relevantná, nakoľko dnes nikto v celej Európe nevie (zrejme okrem Orbána a jeho spolupracovníkov), akým spôsobom sa bude uberať diplomacia vo východnej Európe. Premiér Maďarskej republiky totiž odmieta komunikovať so svojimi partnermi ohľadne otázky dvojakého občianstva, ktorá sa v prvom rade dotýka vnútornej politiky každej z krajín, v ktorých by [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 18372x
Priemerná čítanosť článkov: 2041x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy